Nové přístupy k průkazu falšování rybího masa pomocí genomové DNA

Čtvrtek 21. 11. 2019 13.00–16.00 hodin
III. Interní klinika 1. LF UK a VFN
Charvátův sál, 1. patro
U Nemocnice 1, Praha 2
(vstup hlavním vchodem
III. Interní kliniky, poté do 1. patra)
Workshop je určen zejména potravinářským firmám, zástupcům státních institucí, studentům a dalším zájemcům o uvedenou problematiku.

Program:
12.45–13.00 REGISTRACE
13.00–13.20 Současný stav trhu s rybami ve světě / Ing. Bc. Tomáš Potůček
13.20–13.50 Zdravotní benefity a možné komplikace konzumace ryb / doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., RNDr. Petr Hanák, PhD.
13.50–14.10 Legislativa a označování nezpracovaných produktů rybolovu / Ing. Bc. Tomáš Potůček
14.10–14.30 Druhy ryb lovených v ČR, podmínky skladování ryb / RNDr. Miroslav Švátora, CSc.
14.30 –15.00 Metody odhalování falšování ryb / Ing. Kamila Zdeňkova, Ph.D.
15.00–15.20 Databáze genetických informací ryb / Mgr. Zuzana Musilová, Ph.D.
15.20–15.40 Klonování jako nástroj vývoje detekčních metod a získávání sekvenčních dat / RNDr. Petr Hanák, PhD.
15.40–16.00 Diskuse, zakončení akce

Prosím registrujte se do 18. 11. 2019 na: registrace@vupp.cz
Kontaktní osoba: Mgr. Helena Kavanová,Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. helena.kavanova@vupp.cz,  mb.: 737287024

Občerstvení zajištěno.
Metro: linka B, stanice Karlovo náměstí
Bus: linka 291, zastávka U Nemocnice
Tramvaj: zastávka Moráň nebo Karlovo náměstí
Parkování: Karlovo náměstí (placené, ale v podstatě nemožné)
Workshop je realizován v rámci projektu QK – Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2019-2025, ZEMĚ QK1910231.

klíčené luštěniny – nejlepší recepty vúpp

WORKSHOPY

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.,  Centrum transferu technologií pořádá v rámci  tradiční akce GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2019 & 14. Fórum celiaků WORKSHOP PRO PODNIKATELE NA TÉMA BEZLEPKOVÉ. Workshop se bude konat v sobotu 18.5.2019 od 14.00 hodin v malém sále v areálu PVA EXPO PRAHA Letňany. Na cca hodinovém setkání Vám představíme novinky a trendy v oblasti bezlepkových potravin, výsledky výzkumu za poslední období, možnosti spolupráce s naší institucí, jak získat finanční prostředky – aktuální dotační příležitosti (např. Pražský inovační voucher, Středočeský inovační voucher, aj.), spolupráce na komerčním využití výsledků výzkumu, analýzy lepku ve vybraných segmentech potravin (např. nápoje, sójové omáčky aj.), konzultace a další. Součástí prezentace je ochutnávka nejzajímavějších výrobků. V případě zájmu kontaktujte prosím projektovou manažerku Helenu Kavanovou na tel. čísle 737287024 nebo na mailové adrese helena.kavanova@vupp.cz. Pokud máte o podobnou akci zájem a nemůžete se v sobotu zúčastnit, napište nám také. Plánujeme další, pravděpodobně červnový, termín úspěšného workshopu, tentokrát v sídle ústavu, Radiová 1285/7, Praha 10. Akce je určena zejména firmám a podnikatelům, ale mohou ji využít i zájemci o novinky a spolupráci v této problematice. Prezentace a ochutnávky výrobků pro Vás připravili Ing. Jana Rysová, vedoucí Bezlepkového týmu, RNDr. Zuzana Šmídová, Ph. D., Ing. Jiří Trnka, vedoucí Centra transferu technologií, Ing. Aleš Landfeld, náměstek vědy a výzkumu, Ing. Ivana Laknerová, vedoucí výzkumu, Ing. Josef Drahorád, CSc.

prezentace

Produktové listy

  1. Kitl Smrkáček BIO Sirup
  2. Eligin BIO
  3. UGO
  4. Šmakoun
  5. Pralinky z hořké čokolády s chmelovou náplní
  6. Šťávy REFIT
  7. Bezlepkové pivo Ferdinand – Ležák světlý Premium
  8. Databáze bezlepkových potravin
  9. Bezlepková směs Jizerka
  10. Nanotechnologie
  11. Sušenky z mláta
  12. Proteinové nudle