Nové přístupy k průkazu falšování rybího masa pomocí genomové DNA
Místo a čas konání
Čtvrtek 21. 11. 2019 13.00–16.00 hodin
III. Interní klinika 1. LF UK a VFN
Charvátův sál, 1. patro
U Nemocnice 1, Praha 2
(vstup hlavním vchodem
III. Interní kliniky, poté do 1. patra)
Workshop je určen zejména potravinářským firmám, zástupcům státních institucí, studentům a dalším zájemcům o uvedenou problematiku.
Program:
12.45–13.00 REGISTRACE
13.00–13.20 Současný stav trhu s rybami ve světě / Ing. Bc. Tomáš Potůček
13.20–13.50 Zdravotní benefity a možné komplikace konzumace ryb / doc. MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., RNDr. Petr Hanák, PhD.
13.50–14.10 Legislativa a označování nezpracovaných produktů rybolovu / Ing. Bc. Tomáš Potůček
14.10–14.30 Druhy ryb lovených v ČR, podmínky skladování ryb / RNDr. Miroslav Švátora, CSc.
14.30 –15.00 Metody odhalování falšování ryb / Ing. Kamila Zdeňkova, Ph.D.
15.00–15.20 Databáze genetických informací ryb / Mgr. Zuzana Musilová, Ph.D.
15.20–15.40 Klonování jako nástroj vývoje detekčních metod a získávání sekvenčních dat / RNDr. Petr Hanák, PhD.
15.40–16.00 Diskuse, zakončení akce
Prosím registrujte se do 18. 11. 2019 na: registrace@vupp.cz
Kontaktní osoba: Mgr. Helena Kavanová, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. helena.kavanova@vupp.cz, mb.: 737287024
Občerstvení zajištěno.
Metro: linka B, stanice Karlovo náměstí
Bus: linka 291, zastávka U Nemocnice
Tramvaj: zastávka Moráň nebo Karlovo náměstí
Parkování: Karlovo náměstí (placené, ale v podstatě nemožné)
Workshop je realizován v rámci projektu QK – Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2019-2025, ZEMĚ QK1910231.
Klíčené luštěniny – nejlepší recepty vúpp
Připravujeme…
Přehled jednotlivých produktových listů
- Bezlepkové pivo Ferdinand_produktový list
- Kilt Eligin Bio_produktový list
- Chmeláky – želé bonobny_produktový list
- Chmelinky – pralinky z hořké čokolády s chmelovou náplní_produktový list
- Imunocomplex Acut_produktový list
- Bezlepková směs JIZERKA_produktový list
- REFIT (ovocno-zeleninové šťávy)_produktový list
- Kitl Smrkáček Bio_produktový list
- Kitl Syrob Růžový květ_produktový list
- Eggcheese/Shmaky originál_produktový list
- Výuková sada pro detekci DNA vybraných druhů ryb PCR metodou_produktový list