WORKSHOP NA TÉMA BEZLEPKOVÉ POTRAVINY

Zveřejněno dne: 8. 11. 2018

Ve středu 7.11.2018 od 14.00 hodin se uskutečnil ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha (VÚPP) workshop pro podnikatele a výzkumníky na téma “Bezlepkové potraviny”. Akci zorganizovalo Centrum transferu technologií (CTT) v rámci jedné ze svých klíčových aktivit. Cílem setkání bylo navázat spolupráci v rámci projektu Pražský voucher. Akce se zúčastnila i Jitka Dlabalová jednatelka Společnosti pro bezlepkovou dietu. Zástupci firem se zajímali o Databázi bezlepkových potravin, o legislativu v oblasti bezlepkových výrobků, o možnosti analýz vybraných vzorků, diskutovali spolu s výzkumníky o nákladech jednotlivých projektů a možnostech spolupráce do budoucna. Účastníci setkání měli možnost ochutnat některé bezlepkové výrobky, které vznikly za přispění výzkumníků VÚPP např.  bramborový bezlepkový knedlík firmy Svoboda – výroba domácích knedlíků, s.r.o., pečivo s přidanými bezlepkovými kvasy pro firmu Perník, s.r.o. a bezlepkové pivo Ferdinand Premium 12, světlý ležák bezlepkový. Za VÚPP na setkání diskutoval ing. Jiří Trnka, vedoucí CTT, ing. Aleš Landfeld, technologický skaut CTT, RNDr. Zuzana Šmídová, Ph.D, ing Jana Rysová a ing. Josef Drahorád, CSc. V pátek 9.11.2018 realizujeme stejný formát setkání na téma Syrovátka.